Rss

Texas vs Omaha

Så vad tycker Mr Poker om Texas vs Omaha då? Har du läst dom andra sidorna så vet du att jag gillar turneringar och att jag gillar live poker men inte har så mycket emot nätpoker direkt. Av den informationen borde du kunna dra dina egna slutsatser men jag ska hjälpa dig på traven: Texas. Solklart.

Varför? Det kanske största skälet är att det är enklare. Faktiskt. Det tänker jag inte hymla med. Folk brukar vara så skitnödiga när dom snackar om hur grymma dom är i Omaha, liksom snacka ner Texas-lirarna. Och det är sant, Omaha är knepigare än Texas och det finns fler möjliga utfall och saker att ta med i beräkningen när man har fyra hålkort, det säger ju sig självt. Men som sagt. Jag tycker inte man behöver krångla till det mer än nödvändigt. Varför ska man? Don’t try to fix it if it ain’t broken.

Dessutom går det vanligtvis snabbare i Texas än i Omaha. Folk behöver inte tänka så mycket vilket ofta leder till fler händer per timme. Dessutom är utbudet av NL betydligt högre! Av nån för mig helt okänd och oförståelig anledning så verkar det vara PL eller till och med FL som gäller när det är Omaha-dags, något som enligt mig är otroligt hämmande för spelet. Varför ska man inte få ställa in om man känner sig säker på sin sak eller sitter på nötterna? Nej, ju färre regler som hindrar mitt spel desto bättre tack.

Sen finns det ju en till aspekt av det hela, och det är att Texas faktiskt är mer populärt, och därmed finns det mer pengar att hämta i det spelet. Är man duktig i Omaha kan man göra sig bra pengar, speciellt på Texaslirare som kommer och vill söka lyckan i ett nytt och okänt territorium, det är det inget snack om. Men det är ju hela den där urgamla diskussionen om man vill vara en liten fisk i ett stort hav eller en stor fisk i en liten damm. Själv föredrar jag helt klart havet, och försöker hela tiden käka och träna för att växa till en ännu större fisk än jag redan är där. Hajar får inte mycket svängrum i en liten damm, eller hur?