Rss

Snabbpoker nåt att ha?

Har provat på att spela snabbpoker, eller speed poker, eller ZOOM poker, eller vad man nu ska kalla det, några gånger. Jag vet inte. På många sätt känns det som en naturlig utveckling, och jag vet att det är åt det här hållet det måste gå. Men samtidigt är det lite sorgligt att poker har reducerats ner till att bara spela så många händer som maximalt är möjligt varje timme. Att man inte längre får pausa, sätta brb som status, gå ut och ta en cigg eller chatta med nån trevlig motståndare medan man skinnar honom in till benet. Så jag vet inte.

För er som inte vet vad snabbpoker (ja jag tänker envisas med att kalla det för vad det är på svenska) så går det alltså ut på att man aldrig mer behöver sitta och vänta på att en hand ska spelas klart. Har man fått lankor så kastas man helt enkelt vidare till nästa bord där en ny giv börjar och man får en ny hand. Det här funkar förstås bara med en kritisk massa spelare, och jag vet inte hur många som måste spela samtidigt för att det ska gå rent praktiskt men det borde vara ganska många.

Nej, jag är som sagt en gammal trött och dryg traditionalist som råkar tycka att mitt eget välbefinnande och spelglädjen ska vara viktigare än att nå maximalt antal lirade händer per timme. Pengar är inte allt, liksom. Eller är dom det?

Comments are closed.